Op zaterdag 19 februari 2022 komt de enthousiaste Zeister pianist Wouter Harbers (36) naar Oldeholtpade voor een concert in de Stephanuskerk. Wouter zal de prachtige Blüthner-vleugel bespelen en u meenemen in een romantisch programma met Schubert, Beethoven, Chopin en Rachmaninov.

Schuberts serenade ‘Ständchen’ is de perfecte opening. Daarna verder met Schuberts grote idool Beethoven. Beroemd citaat van Ludwig: ‘Muziek moet een traan losweken in het oog van de vrouwen en het vuur doen ontvlammen in het hart van mannen.’ Beide elementen komen tot uiting in zijn beroemde Moonlight Sonata. Wouter speelt dit meesterwerk in z’n geheel. Na het furieuze derde deel uit deze sonate, volgt wat ‘rozengeur’ met Schuberts impromptu op het romantische thema van Rosamunde. Chopins muziek sluit daar naadloos bij aan. De virtuoze eerste Ballade staat op het programma, naast enkele poëtische nocturnes - ‘nachtliederen zonder woorden’.

Climax van het programma is het eerste deel uit Rachmaninovs Tweede Pianoconcert: dit stuk is voor groot orkest en vleugel, maar Wibi Soerjadi schreef er een virtuoze bewerking voor één pianist van. In coronatijd heeft Wouter zich deze versie eigen gemaakt: hij sluit er zijn recital mee af. (Voor meer informatie zie: www.wouterharbers.nl).

De sfeervolle Stephanuskerk in Oldeholtpade leent zich bijzonder goed voor deze heerlijke muziek: het prachtige interieur met het gebogen houten plafond in een warme turquoise kleur geeft de kerk een fantastische akoestiek en is een feest voor oog en oor. De mooie Blüthner-vleugel, die door het Scarbo Pianisten Collectief is geplaatst, draagt bij aan een mooie concertbeleving.

U bent van harte welkom bij dit concert. De kosten bedragen EUR 10,- p.p., te voldoen bij de ingang. Kinderen tot 12 jaar EUR 5,-. Graag van tevoren reserveren op www.scarbomusica.nl/bespreking.php. De Stephanuskerk te Oldeholtpade is gelegen aan de Hoofdweg 164. Aanvang van het concert is 15:00 uur, zaal open om 14:30. Het concert duurt ongeveer anderhalf uur, inclusief pauze. Voor meer informatie: bel 035-5380827.