Een terugkerende activiteit van de Vogelwacht Oldeholtpade e.o. is het bevoorraden van de vogelwacht van houten vogelhuisjes voor de verkoop en om deze op te hangen in de bossen in het vogelwachtgebied. 

Rob de Kan en Frank Scheenstra, handige leden, hebben 100 huisjes voorgezaagd in de loods van bouwbedrijf Scheenstra in Ter Idzard. Op zaterdag 18 december zijn de kasten met behulp van vrijwilligers in elkaar geschroefd. Hiervoor waren maar liefst 2600 schroeven nodig. De kasten zijn bestemd voor mezen, mussen en spreeuwen. De kasten zijn te koop via de vogelwacht: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het volgende telefoonnummer: 06-46346932 (voorzitter Leo Westenbroek)

Vogelwacht Oldeholtpade e.o. is een enthousiaste vereniging van mensen die een instinctieve voorliefde hebben voor vogels en hun natuurlijke leefomgeving. De vereniging is in 1947 opgericht en zal het komende jaar 75 jaar bestaan. Dat jaar zal dan ook in het teken staan van, mits de coronamaatregelen dit toelaten, vele feestelijke activiteiten. Sinds de coronapandemie zijn de activiteiten beperkt geweest maar heeft de vogelwacht zeker niet stil gestaan. Zo is het broedeiland liggend in de Lendevallei al een goede broedplaats gebleken voor de visdief. De observatiehut aan de Lolkemalaene wordt regelmatig bezocht door vogelliefhebbers en ook het op ambachtelijke wijze vlechten van eendenkorven is een groot succes gebleken.

(Foto: Lenus van der Broek)